1.استرس
شايد شما از جمله افرادي باشيد که حتي در شرايط استرسزا قادر به انجام فعاليتهاي روزمره خود باشيد اما فراموش نکنيد که ميل جنسي و فعاليت جنسي?تان از اين قاعده مستنثاست. درواقع بايد گفت مشکلات و فشارهاي ناشي از کار، مشکلات اقتصادي، درگيريهاي فکري و ساير موارد استرسزا ميتواند باعث کاهش ميل جنسي شود. براي کنترل استرس خود لازم است تکنيکهاي مديريت استرس را بياموزيد و در شرايط استرسزا دور روابط جنسي را خط بکشيد.
2.خستگي و کمبود خواب
خستگي جسمي و روحي ميتواند انرژي شما را به صفر برساند و تمايلات جنسي را کاهش دهد. اگر احساس ميکنيد هم از نظر جسمي و هم روحي بسيار خستهايد و تمايلي به برقراري رابطه نداريد کمي به خود فرصت دهيد تا آرامشتان را بازيابيد و مطمئن باشيد اگر در چنين شرايطي رابطه جنسي برقرار کنيد هيچ لذتي براي شما نخواهد داشت. البته نقش کمبود خواب را نيز نميتوان ناديده گرفت چرا که کمبود خواب باعث بروز خستگي ميشود و خستگي کاهش ميل جنسي را به دنبال دارد. در اين بين زود برخاستن از خواب يا دير رفتن به بستر هر دو ميتواند مشکلزا باشد. بنابراين ساعت خواب خود را با همسرتان هماهنگ کنيد و در طول شب به ميزان کافي بخوابيد.
3.کاهش صميميت
بايد به خاطر داشته باشيد رابطه جنسي بدون صميميت باعث کاهش ميل جنسي ميشود و درواقع صميميت تاثير بسزايي در جلا بخشيدن به اين فعاليت دارد. اگر احساس ميکنيد که صميميت و ارتباط عاطفي شما رو به افول است، بهتر است کمي زمان صرف کنيد تا نزديکي عاطفي بيشتري احساس کنيد. بهتر است ياد بگيريد که چگونه ميتوان بدون داشتن مقاربت، صميميت خود را ابراز کرد. در چنين شرايطي گفتوگو، قرار گرفتن در آغوش يکديگر و نوازش ميتواند موثر باشد. از طرفي بروز مشکلات و اختلافات در زندگي مشترک نيز ميتواند باعث کاهش ميل جنسي بعد از ازدواج شود. در مورد زنان بهخصوص، صميميت عاطفي يکي از اساسيترين عوامل موثر در ميل جنسي است. جدلها و جروبحثهاي مداوم، ارتباطات ضعيف عاطفي و خيانت در وفاداري از جمله موانع موثر در ايجاد صميميت است و ميتواند ميل جنسي را به شدت تحتتاثير قرار دهد.
4.روزمرگي زندگي مشترک
اگر سالهاست که از ازدواجتان ميگذرد، مسلما تاکنون بحرانهاي زيادي را تجربه کردهايد و از آن سربلند بيرون آمدهايد. به عبارتي وقتي شما مدت نسبتا زيادي با همسرتان زندگي کرده باشيد، چون به او اطمينان داريد، تمايلات جنسيتان به تدريج آرامتر ميشود. اين مسالهاي خاص نيست و درواقع شما پس از مدتي به شکلي از زندگي که داريد عادت ميکنيد. براي رها شدن از اين مشکل کافي است کمي در زندگيتان تغيير ايجاد کنيد و مطمئن باشيد با تغيير عادات، تمايلات جنسي شما بيشتر ميشود.
5.بچهدار شدن
بسياري از خانمها تا مدتها بعد از زايمان چه به دليل مسائل هورموني و چه به دليل مشکلات جسماني دچار کاهش ميل جنسي ميشوند که اين موضوع گذراست و با گذشت زمان برطرف ميشود و حتي اين باور غلط وجود دارد که پدر يا مادر شدن باعث کاهش ميل جنسي ميشود اما اصلا اينطور نيست بلکه بچهدار شدن تنها زمان شما را محدود خواهد کرد و ارتباط صميمي شما را تا حدودي تحتتاثير قرار ميدهد. بد نيست گاهي از اعضاي نزديک خانواده کمک بگيريد و مراقبت از فرزندتان را به او واگذار و زماني را براي احياي رابطه زناشويي خود صرف کنيد. يکي از مهمترين راهکارها هم اين است که زماني که کودکتان خواب است با همسرتان رابطه جنسي برقرار کنيد.
6.داروهاي کاهنده ميل جنسي
بسياري از داروها از جمله داروهاي ضدافسردگي، داروهاي فشارخون، آنتيهيستامينها، قرصهاي ضدبارداري، شيميدرماني و... در کاهش ميل جنسي افراد موثرند. بنابراين اگر داروي خاصي مصرف ميکنيد و دچار کاهش ميل جنسي شدهايد حتما اين موضوع را بدون هيچ خجالتي با پزشک معالج خود در ميان بگذاريد چرا که ميل جنسي يکي از نيازهاي طبيعي بشر است.
7.چاقي
کاهش ميل جنسي در وضعيتي که از شکل بدن خود چندان رضايت نداريد و اعتمادبهنفس شما را تحتتاثير قرار داده، امري طبيعي اما نه چندان مهم محسوب ميشود. به عنوان نمونه شرمندگي به خاطر احساس اضافه وزن. اگر متوجه اين مساله و ناراحتي از طرف همسر خود شديد بد نيست که به او اعتمادبهنفس دهيد و اين احساس ناخوشايند را از بين ببريد و به او کمک کنيد تا براي رسيدن به اعتمادبهنفس در طول زمان از شر اضافه وزن خود خلاص شود.
8.اختلال نعوظ
اين مشکل از جمله اختلالات جنسي شايع در مردان است که به خودي خود ميل جنسي را کاهش ميدهد اما فردي که دچار اين مشکل است به دليل نگراني در مورد توانايي انجام فعاليت جنسي خود به خود دچار کاهش ميل جنسي ميشود. اگر دچار چنين مشکلي هستيد بايد به يک متخصص بيماري ادراري مراجعه کنيد و مطمئن باشيد مشکل شما به راحتي قابل درمان است.
9.کاهش سطح تستوسترون
حتما ميدانيد که هورمون تستوسترون باعث افزايش ميل جنسي ميشود. به موازات افزايش سن در مردان مقدار اين هورمون به طور ملايم کاهش مييابد. گفتني است اين هورمون مردانه در زنان نيز وجود دارد و ميل جنسي آنها را تحتتاثير قرار ميدهد اما تعادل هورموني زنان نسبت به مردان سازوکار بسيار پيچيدهتري دارد و فاکتورهاي زيادي در اين زمينه نقش بازي ميکنند. اگر دليل موجهي براي کاهش ميل جنسي خود نداريد، ميتوانيد به يک متخصص مراجعه کنيد تا از نظر هورموني مورد بررسي قرار بگيريد.
10.يائسگي
بسياري از خانمها به موازات رسيدن به سن يائسگي و کاهش ميزان هورمونهاي جنسي دچار کاهش ميل جنسي ميشوند و در واقع علائم يائسگي از جمله خشکي واژن و درد حين مقاربت نيز آميزش را دچار اشکال ميکند. اما اين تنها بخشي از علت است. زنان به موازات افزايش سن کمي اعتماد به نفس خود را از دست ميدهند و تصور ميکنند که جذابيت لازم را در اين رابطه از دست دادهاند و همين احساس ميتواند باعث بروز مشکل شود.
11.سيگار و الکل
بررسيها نشان داده كه سيگار كشيدن و مصرف الکل ميتواند باعث بروز مشکلات جنسي شود. درواقع مصرف الکل روي خلقوخو تاثير ميگذارد و کاهش ميل جنسي را به دنبال دارد و با سيگار کشيدن، نيكوتين در عروق رسوب ميكند و تنگ شدن عروق نعوظ را به تاخير مياندازد.
12.بيماريهاي جنسي
هر چند کاهش ميل جنسي در افراد عمدتا ناشي از دلايل رواني است اما نميتوان اين نکته را ناديده گرفت که گروهي از بيماريهاي جنسي ميتوانند در کاهش ميل جنسي تاثيرگذار باشند و مراجعه به پزشک متخصص و گذراندن طول دوره درمان چه در خانمها و چه در آقايان بهترين راهحل خواهد بود.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: متاهلین، ،
برچسبها: